Sorry hoor

‘Hoe het met me gaat?’
     Ze herhaalde de vraag op een toon alsof ik haar om al haar spaargeld had gevraagd. En dat terwijl ik alleen maar de stilte probeerde te vullen voordat de koffie klaar was en we de keuken konden verruilen voor de huiskamer.
     Eigenlijk wilde ik pas tijdens het koffiedrinken vragen hoe het met haar ging. Zoals dat hoort: ‘Ja, maar hoe gaat het nou écht met je?’. Je weet wel, met interesse.
     Ze leek daar alvast een voorschot op te nemen: ‘Wel, gisteren vond ik het tafellaken terug in de vaatwasser. Vanmorgen wilde ik droge pasta in mijn yoghurt strooien in plaats van muesli. En vanmiddag zag ik de theepot in de koelkast staan. Geen idee wanneer ik die erin heb gezet.’
     Voordat ik erom kon lachen klonk ze beschuldigend: ‘Dus hoe denk je zélf hoe ik me voel?’