Communicatieadvies

Een boodschap die prikkelt. Nieuwsgierig maakt. De aandacht trekt.

Voordat ik advies geef, stel ik eerst een hoop vragen. Want achter een vraag zit meestal een grotere vraag. Daarom onderzoek ik eerst alle mogelijke perspectieven. Op die manier krijg ik je werkelijke communicatievraag op tafel. Alleen dan kan ik met een advies komen dat werkt en waar je blij mee bent.

Dus stel, je wilt een nieuwsbrief (en die maak ik met liefde voor je), dan vraag ik je welk resultaat je daarmee wilt bereiken. Dan kunnen we alsnog uitkomen op een nieuwsbrief, maar het kan ook dat we uitkomen op een artikel in een (vak)tijdschrift (dat ik trouwens ook voor je kan schrijven).

Visueel communicatieadvies nodig? Kijk dan op de pagina over strategisch beeldgebruik.


Case: Arondéuslezing 2021

De Provinciale Staten van de provincie Noord-Holland nodigt elk jaar een prominente Nederlander uit een lezing te houden als eerbetoon aan verzetsstrijder en kunstenaar Willem Arondéus (1894-1943). In 2021 was dit journalist/auteur Mounir Samuel.

Om een wat breder publiek aan te spreken tuigde ik een campagne op. Al in het begin beloofde Samuel het te hebben over Hollandse hangijzers. Dat inspireerde me tot het beeld van Mounir Samuel met gele boerenklompen. Fotograaf Johannes Abeling maakte mijn schetsen levend.

Opvallende foto’s, prikkelende quotes van Mounir op de social media kanalen van de provincie, met name op Instagram. Eind juli kwam het magazine &Holland uit, met een artikel van alle foto’s en quotes. Tegelijkertijd verscheen een uitgebreid interview met Samuel op noord-holland.nl.

Zoals gewoonlijk zou de lezing plaatsvinden in de Haarlemse Grote Kerk. ‘Die kerk moet vol!’ riep ik. En inderdaad, die kerk kwam vol: vanwege de coronamaatregelen mochten er geen 1000, maar 300 mensen bij de lezing zijn.

Gelukkig was geregeld dat mensen de lezing online konden volgen. En die is nog steeds te vinden op het YouTube-kanaal van de provincie. Zat tenminste virtueel de Grote Kerk vol.


Ervaringen met A Dutch Angle

Dick Verkaar, project & interimmanager, voormalig Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied

“Ann en ik werkten heel constructief met elkaar samen bij de vorming van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied. Annoesjka is resultaatgericht, flexibel, communicatief en heeft een breed blikveld en bovendien is hen nog een plezierige collega. Hen weet hun eigen expertise over de communicatie in breed perspectief te plaatsen en hun adviezen hebben daarmee een grote reikwijdte. Een topper!”


Reinout Woittiez, voormalig Algemeen Directeur Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied

“Ann Brohm is een creatieve en opgewekte kwartiermaker die met passie en grote collegialiteit de interne communicatie stevig op de rails heeft gezet.”


Manon Kramer, eigenaar kapsalon De Haremakerai

“Sinds Annoesjka onze website en Facebookpagina bijhoudt, is een last van mijn schouders af! Hen houdt alles voor ons bij en is heel verfrissend in hun communicatie. Bovenal lijkt het wel alsof hen mijn gedachten leest, waardoor hen me meestal een stap voor is. Dat is echt fantastisch.
Sinds ik het aan Annoesjka overlaat, krijgen wij heel veel complimenten over de communicatie op onze website en Facebookpagina.
Ik ben hen iedere keer dankbaar voor hun kennis en communicatie. Superfijn.”