DUTCH WORK

Here you can find some of my work in Dutch.

Vegetarian restaurants

2015-08-29_1440853713

For the Dutch site for vegetarians and vegans Vegatopia I wrote a piece about vega(n) restaurants in Barcelona:

Vega(n)vriendelijk Barcelona
Het eerste Spaanse zinnetje dat ik ooit leerde was: No como carne ni pescado (ik eet geen vlees noch vis), dat ik elke keer verwachtingsvol uitsprak. Nu ik sinds afgelopen zomer in Barcelona woon en inmiddels een stuk beter Spaans spreek, lees ik zelf wel wat van de menukaart ik wel kan eten. Toch is het nog prettiger als je alles van het menu kunt kiezen en dat kan gelukkig in de vele vega(n) restaurants in Barcelona.
(lees verder)

Animation videos

I wrote the script and spoken text for this animation video for the Gemeente Almere. Laura Peetoom made the animations and the video itself, whereas Anke de Vries was responsible for the voice-over.

For this video about mental illnesses I helped Laura Peetoom with the scenario and I wrote the texts.

Spanish politics

For the Dutch blog site Sargasso I kept track of Spanish politics in 2014:

Spaanse parlementsverkiezingen: geen aardverschuiving, toch verandering
Aanstaande zondag vinden de Spaanse parlementsverkiezingen plaats. Zoals het er nu naar uitziet verliest de regerende volkspartij PP flink. Dat zal in elk geval een eind betekenen voor het tweepartijenstelsel dat de Spaanse politiek decennia kenmerkte.
(lees verder)

Winst voor Podemos; PP blijft de grootste
De Spaanse parlementsverkiezingen van zondag 20 december draaiden uit op grote winst voor de 2 nieuwkomers, C’s (Ciudadanos) en Podemos. Evenwel blijven de volkspartij PP en de socialistische PSOE – nog net – de grootste.
(lees verder)