Campagne hybride werken

Na 2 jaar thuiswerken geloofde ik er al bijna niet meer in: we kunnen weer op een kantoor gaan werken.

Bij de provincie Noord-Holland kan iedereen kiezen welke plek meest geschikt is om hun werk te doen: hybride werken, dus. Daar schreven mijn collega en ik een communicatieplan voor en tuigde ik daarnaast een interne campagne op.

Voor intranet verschenen berichten wat hybride werken betekent. En ook dat het oké is als je op kantoor werken nog wat spannend vindt en je daarom nog thuis blijft werken.

Vooral wilden we benadrukken dat we allemaal samen bij de provincie werken. Daarvoor bedacht ik de campagne #ikwerkhybride.
Collega’s kunnen onder die hashtag selfies posten waarop ze laten zien hoe zij hybride (samen)werken op Yammer (het sociale platform dat de provincie Noord-Holland naast intranet gebruikt).

Tijdens coronatijd bleek dat mensen graag foto’s van hun thuiswerkplek postten en dat bleek niet veranderd, ook al was die thuiswerkplek nu soms een kantoorwerkplek. Mensen kijken nu eenmaal graag naar elkaar, en dat verbindt.

Op intranet en op Yammer zelf lazen de collega’s over de campagne. Maar ook, omdat het eindelijk weer kon, hebben we in de kantoren posters gehangen. Om de collega’s daar weer welkom te heten: ‘Leuk dat je er bent’.