Campagne Willem Arondéuslezing

‘Die kerk moet vol!’ riep ik enkele maanden geleden, toen ik de campagne bedacht voor de Willem Arondéuslezing. Elk jaar wordt de lezing georganiseerd door de Provincie Noord-Holland; dit jaar op 1 september spreekt Mounir Samuel ‘m uit in de Haarlemse Grote kerk. 

Al in het begin beloofde Mounir het te hebben over Hollandse hangijzers. Dat inspireerde me tot het beeld van Mounir met gele boerenklompen. Fotograaf Johannes Abeling maakte mijn schetsen levend, waarna de campagne kon beginnen. 

Onder andere op Instagram postten we telkens een van de foto’s, vergezeld met een quote van Mounir. Eind juli kwam ons magazine &Holland uit, met een artikel van alle foto’s en quotes. Tegelijkertijd verscheen een uitgebreid interview met Mounir op onze website (download).

Een week later zat de kerk vol. Doel gehaald? Nou…
Vanwege de coronamaatregelen mogen maar 300 mensen bij de lezing zijn. Dat was niet helemaal wat ik voor ogen had toen ik vond dat die kerk vol moest. Er passen namelijk 1000 mensen in de Grote kerk.

Dankzij Haarlem105 kunnen mensen ook de lezing live online volgen. Op het YouTube-kanaal van de provincie en natuurlijk via Haarlem105 zelf. Kunnen we tenminste virtueel de Grote kerk vol krijgen.