Zakelijke schrijfcoaching

Zat er maar een directe verbinding tussen wat in je hoofd zit en je computer…

Je weet precies wat je wilt schrijven, maar zodra je dat op papier wilt zetten loop je vast. Herkenbaar? Dan kan ik je helpen.

Van scripties tot rapporten en (beleid)stukken

Ik help je de informatie te structureren. Hoe je start en hoe je begint met schrijven (ja, dat zijn 2 verschillende dingen). Hoe je voor samenhang zorgt tussen alinea’s en hoofdstukken. Wat je moet doen als je opnieuw struikelt over de hoeveelheid die je wilt vertellen. En hoe je korte metten maakt met uitstelgedrag.

Online hulp

Soms heb je genoeg aan 1 gesprek. Het kan ook zijn dat na dat eerste gesprek blijkt dat er meer nodig is. Dan starten we een programma dat helemaal op jouw behoeftes en kennis aansluit en waarvan tevoren vaststaat hoe lang het duurt. Mijn schrijfcoaching is erop gericht dat je zo snel mogelijk zelfstandig weer verder kunt.
En je hoeft nergens heen, want alle gesprekken zijn online. Als het handig is, kijk ik met je mee en werken online samen in een document.


Case: de lat van Mecheld

Mechteld belde me vanwege een schrijfblokkade toen ze een zakelijke tekst moest schrijven. Ik vroeg haar waar ze allemaal tegenaan liep. Onder andere zorgde de gedachte aan haar leespubliek ervoor dat ze geen letter op papier kreeg. Ze wilde iets schrijven wat mensen in beweging zette, zou raken en het moest bovendien heel, héél goed geschreven zijn.

Mechtelds lat lag te hoog. Dus dat is waar we begonnen. Door haar vragen te stellen kwamen we erachter waar haar blokkades zaten en waar die vandaan kwamen. En zo kon Mechteld haar hoge lat genoeg naar beneden halen, zodat ze kon starten met schrijven.

Het resultaat? Een tekst die mensen in beweging zette, raakte en ook nog eens goed geschreven was. Want die tekst zat in haar.